viernes, 19 de abril de 2013

BENVINGUTS I BENVINGUDES!!


Hola estimats professors i professores! 
En aquest blog trobareu moltes activitats i recursos per a posar en pràctica en classe amb els vostres alumnes, ja siga per a ampliar els coneixemens que els transmeteu, com per a ajudar-vos en la vostra docència. Espere que vos agrade y siga de gran utilitat :) 


EL PAíS DELS COLORS

Conte per als xiquest que tracta sobre la interculturalitat.

TIC'S EN EDUCACIÓ FÍSICA

Document que parla sobre la introducció de les TIC en l'àrea d'Educació Física.




IL·LUSIONS ÒPTIQUES

Hui treballarem les il·lusions òptiques en la classe de plàstica. Ací deixe una presentació amb unes quantes, ja que és un tema entretingut i interessant.



ÀFRICA

Informe sobre Àfrica realitzat per xiquets de cinqué de primària, sobre el tema de la població i les migracions. 


FESTA BARESCOLAR

Fes CLICK en la imatge


Aquesta WebQuest va dirigida als alumnes del tercer cicle de primària i perteneix a l'àrea de matemàtiques. 
Lobjectiu és que els alumnes coneguen de què tracta la festa Sant Ponç i arrell d'aquesta informació creen ells un bar amb el seu pressupost, preus, amb l'horari i on podràn invitar als seus companys.
És una manera entretinguda de treballar les matemàtiques en un context semireal. 

ELS APARELLS METEOROLÒGICS

Fes CLICK en la imatge

Hui treballarem les aparells meteorològics (els més importants o més comuns) a classe, i per a reforçar l'aprenentatge, propose un conjunt d'activitats per a què els alumnes coneguen millor aquests aparells utilitzats per a l'estudi de la meteorologia, per a què serveixen, què són i les unitats que utilitzen. 


3D




Aquest video ens explica què és i de que tracta les tres dimensions i introdueix la perspectiva. Una vegada els alumnes han vist aquest video propose una activitat relacionada amb el seu contingut, i seria la següent: com fer un adorn d'estrela en 3D.

 

VISITEM EL MARQ

La pròxima setmana visitarem el Museu Marq en la ciutat d'Alacant amb els alumnes de sisé de primària. Serà la primera volta que visiten aquest museu i per tant, el pròxim dia a classe hauràn d'elaborar un petit treball sobre el tema del museu que més els haja agradat. 
Més endavant publicaré alguns d'aquests treballs realitzats pels alumnes. 


CONTES EN ANGLÉS

   
Fes CLICK en la imatge


Aquesta imatge ens porta a un conte en anglés, anomenat "I Can Do It", i es tracta d'una versió del conegut conte de la tortuga i la llebre. 

A continuació vos deixe l'enllaç on podreu trobar més contes d'aquest tipus entre altres de més,  cançons, tots ells en angles, per als xiquets de primària i també infantil.

                                                       http://www.starfall.com/


jueves, 18 de abril de 2013

GREGORI PAPALLONA

Conte infantil dirigit a l'últim cicle d'Educació Infantil i primer cicle d'Educació Primària.

TORNEM A L'AULA

A continuació faciltaré una presentació en la que ens mostra una sèrie de consells per als mestres a l'hora de tornar a l'aula, que en la meua opinió, ens serviràn d'una gran ajuda.


APRENENTATGE SIGNIFICATIU

La següent entrada presenta un document de treball que parla sobre l'aprenentatge significatiu en les matemàtiques en un context específic, Maloka, una institució d'educació no formal.


miércoles, 17 de abril de 2013

INSTRUMENTS DE CORDA

Fes CLICK en la imatge

Bé, a continuació mostre un conjunt de activitats de l'àrea de musica, on l'objectiu és que els xiquets reconeguen visual i auditivament els instruments de corda. 

VISITEM L'OCEANOGRÀFIC



En aquesta entrada podrem vore unes imatges de l'Oceanogràfic en la ciutat de València, que serà on els xiquets de tercer de primària aniràn a visitar la setmana que bé.
Espere que els agrade la visita y quan tornen pujaré al blog fotografíes de la visita, així com relats d'allò que han après i més els ha agradat. 














EDUCAR PER COMPETÈNCIES

En la següent entrada us mostre un document titulat "De aprendizajes, competencias y capacidades en la educación primaria. Desandando caminos para construir nuevos senderos..."
En aquest treball es parla de la importància d'educar en competències, sense oblidar-nos d'elles i la seua importància, transformant l'escola actual en una escola que ensenye a pensar, a sentir, a actuar i que contribuisca a formar al ciutadà.
I crec que és molt important treballar astò amb els nostres alumnes des de ben xicotets, que serà quan asimilen millor tot allò que li ensenyem.


NAVEGACIÓ SEGURA PER INTERNET



Aquest video és de gran utilitat hui día, en l'era de les noves tecnologies, perquè ensenya als més petits les claus d'una navegació segura per Internet per mitjà d'una història que emula a una clase i uns alumnes com ells. 

QUI SÓC? COM SÓC?

Fes CLICK en la imatge

Aquesta cacera del tresor va dirigida a alumnes de l'educació Primària del tercer cicle, i tracta sobre la identificació personal adreçada a l'alumnat d'aula d'acollida. 

El següent enllaç us portarà a una pàgina que recull diverses caceres del tresor classificdes per àrees i nivells: 

                                         http://webquest.xtec.cat/WebCaceres/index.htm

ELS ANIMALS FANTÀSTICS.



Aquesta webquest tracta sobre els animals i va dirigida a alumnes del primer cicle d'Educació Primària. El que aprendran els nostres alumnes amb aquestes activitats interactives serà a coneixer molt més els distints animals que hi ha a la Terra i reforçar d'aquesta manera els seu coneixement sobre aquest tema.

A banda, si cliqueu en aquest enllaç, vos portarà a una pàgina repleta de WebQuest tant per a Infantil i Primària, com per a la Universitat.
Espere que us servisca de ajuda! 

                                          http://www.edutic.ua.es/directorio-webquest/

martes, 16 de abril de 2013

OBSERVANT PER LA FINESTRA

                                                                     Fes CLICK

Amb el següent conte, el que volem transemtre als nostres alumnes és el valor de l'amistat i l'estima pels altres. 
A banda de vore el conte, a més podem escoltar-lo tant en espanyol com en anglés,de manera que, mentre els mostrem les il·lustracions, poden escoltar l'història en un d'aquests dos idiomes.

A continuació us deixe l'enllaç de la pàgina web on podreu trobar aquest conte entre molts de més contes per a educar en valors, populars, audiocontes en anglés o espanyol i amb dibuixos.

                                                         http://cuentosparadormir.com/

LES LLETRES

                                                                      Fes CLICK
Aquesta entrada ens porta a un conjunt de jocs i activitats interactives on els xiquets aprendran o reforçaràn l'aprenentatge de les lletres utilitzant les noves tecnologies, de manera que a la mateixa vegada que aprenen les lletres, estàn desenvolupant la competència digital i el tractament de la informació. 

lunes, 15 de abril de 2013

EDUCACIÓ FÍSICA I SALUT


El document que ve a continuació està centrat en l'Educació Física i la seua relació amb la salut. En ell trobarem per una banda informació sobre la importància de la relació salut- educació física, la presència d'aquesta en els continguts i objectius de l'àrea d'Educació Física, a banda de la importància d'educar en valors i l'atenció a la diversitat, i per altra banda, ens mostra dotze sessions i els seus anexos.
Espere que us servisca per a saber com orienar les vostres classes d'Educació Física al voltant de la salut.



domingo, 14 de abril de 2013

LA FESTA MAJOR DE VILAFRANCA

La següent imatge amb enllaç ens porta a una webquest de l'àrea de Música, dirigida al primer cicle d'Educació Primària. En aquesta WebQuest, l'objectiu és que els xiquets i xiquetes coneguen els balls típics de la festa major de Vilafranca i a més aprendran a treballar en grup i a col·laborar entre ells. 

L'OÏDA




Hui he penjat un capítol que forma part de "Érase una vez la vida", on parla sobre l'oïda. Amb aquest video podrem recolzar allò donat sobre l'oïda en classe i ampliar els coneixements dels nostres alumnes, ja que explica tot allò que està relacionat amb l'oïda d'una forma clara i a la vegada interactiva i entretinguda. 

viernes, 12 de abril de 2013

GEOMETRIA

                                                                           Fes CLICK
Aquesta caceria del tresor tracta sobre la geometria. Els alumnes hauràn de resoldre utilitzant els recursos encomants, diferents enigmes que els proposen i per últim resoldre la gran pregunta.
Seràn capaços els vostres alumnes de resoldre els enigmes? Comprova-ho¡ 

PLANTES AROMÀTIQUES

                                                                      Fes CLICK

Aquesta Webquest va dirigida a alumnes de primer cicle d'Educació Primària. Forma part de l'àrea de Coneixement del Medi natural i tracta sobre les plantes aromàtiques. L'objectiu que persegueix és que els alumnes aprenguen i reconeguen les plantes aromàtiques i sàpiguen per a què serveixen. 

AULABLOG


Es tracta d'un blog dirigit a vosaltres professors i professores. Ací trobareu publicacions de post o notícies publicades en altres blogs de diferents docents. Podeu accedir a eixos blogs educatius, crear de nous o subscrivir-se a canals de RSS de notícies educatives. A més trobareu de més seccions de interés per a la vostra pràctica docent i formació. 
Espere que vos agrade!!










LA MAR DE PEIXOS

                                                                         Fes CLICK

Aquest és un conte narrat per diferents xiquets i amb dibuixos fets a mà. Allò que ens vol transmetre és que si abusem molt d'una cosa, encara que al moment ens done bones recompenses, al final arriba per esgotar-se i tot gira, quedant-nos sense res. 
Al final del conte també podem veure diferents imatges relacionades amb el seu contingut.
Espere que vos agrade l'estructura. 

LA COMUNICACIÓ


Aquest és un conte que educa en valors, més concretament en el valor de la comunicació i en la seua importància per a les relacions socials amb les demés persones. 

LES LLETRES BOGES

                                                              

Aquest és un joc on les lletres estàn camuflades i els alumnes hauràn de capturar-les amb el ratolí i a continuació muntar les seues peces fent-les rotar.
Amb aquesta activitat, a més de reforçar l'aprenentatge de l'abecedari, també treballem la competencia digital i el tractament de la informació al treballar els alumnes amb les noves tecnologies.

miércoles, 10 de abril de 2013

COMPRENSIÓ LECTURA

El que he compartit amb vosaltres, professors i professores, son uns exercicis de comprensió lectora per a pràcticar amb els vostres alumnes


FERRAMENTES 2.0

Hola professors i professores¡ En aquesta presentació veurem les noves ferramentes de treball a l'aula 2.0, on veurem la transformació d'una generació analògica a una generació digital, basant-se en un exemple real, aplicat en un col.legi i que ens ajudarà a saber com organitzar-nos amb aquestes noves ferramentes en l'aula i amb els nostres alumnes. Espere que us servisca de gran utilitat!!
 

EL VALOR DE LA TOLERÀNCIA

Aquesta entrada de text tracta sobre el valor de la tolerància i com transmetre-lo en l'aula, cosa que ens servirà de gran utilitat per a portar-lo a terme amb els nostres alumnes. Espere que vos siga de gran utilitat :)

DESCOBRINT EL CEL AMB GALILEU



Aquest enllaç ens porta a una WebQuest sobre l'Univers dirigida a alumnes de segon i tercer de Primària.
En aquesta WebQuest els alumnes sabràn quins són els elements que formen l'Univers i els que s'aproximen al Sistema Solar.

martes, 9 de abril de 2013

ELS INSRUMENTS

Aquest video ens serveix per a repassar una vegada explicats a classe, els diferents instruments musicals. Una de les acivitats que podriem realitzar amb ell seria que els alumnes amb els ulls tancats i escoltant els sons de cada instrument, els reconega.
Clar que aquesta és una activitat de moltes que podem realitzar amb el video. Avant!

lunes, 8 de abril de 2013

L'UNIVERS

Aquesta activitat didàctica (dirigida per a 5é i 6é de primària) és una cacera del tresor, és a dir, d'aquest tema, l'Univers, es presenten una sèrie de preguntes i una final, i a continuació unes quantes adreces d'Internet on els alumnes hauràn de cercar la informació adequada a aquelles preguntes presentades sobre el tema.
                                                                          CLICK

LA MÚSICA A L'EDAT MITJANA

                                                                     Fes CLICK

Aquesta Webquest tracta sobre la música en l'Edat Mitjana i el que pretenem és que els xiquets coneguen i es familiartizen amb els insruments que havía en eixa època.


EDUCALANDIA

                                                                     Fes CLICK ací

Hui us mostre una pàgina web on trobarem activitats dirigides als alumnes per a què comencen a desenvolupar-se amb les TIC en les aules. També trobem un blog amb activitats i recursos per a treballar en l'aula a banda de jocs i de més recuros educatius.


HANSEL Y GRETEL CONTE INTERACTIU

  


COMPTEM EN LA GRANJA

                                                                Fes click ací


Aquesta entrada ens mostra un joc de matemàtiques per a alumnes de 8 i 9 anys on hauràn de sumar, restar i multiplicar amb els animals de la granja. Espere que servisca de gran utilitat!

miércoles, 3 de abril de 2013

CONTES INFANTILS

Aquest Calameo reunix un conjunt de contes infantils on a més trobem enllaços en paraules que poden ser desconegudes per als nostres alumnes, o que no sàpiguen mol bé que signifiquen, a les seues definicions, aclarint així els seus dubtes.
Espere que vos agraden.

DICTATS

En aquesta presentació trobareu dictats per a pràcticar amb els vostres alumnes les regles ortogràfiques als diferents cicles de l'Educació Primària.
Espere que vos agrade i servisca de gran utilitat.